Pages

Ads

Sunday, December 8, 2013

Demam. Oh anakku!

Risaunyer kalau anak sakit. Ye itulah yang mak akan rasa setiap kali anak sakit. Tapi mak, biarlah sakit teruk pun tetap cakap "mama takde pape!".


Teringat dulu masa bujang bujang. Bila tak sihat cari mama. Pagi pagi buta pun. Mak mana yang sanggup tengok anak sakit? Bangunlah cari ubat. Oh mama. Lebiu. ♥


Baru baru nih afkar demam. Cuak jugak. Yela. Sejak afkar lahir nilah kali pertama dia demam. Kira kuat jugaklah afkar nih. Anak member member aku ada jugak yang demam sebab kena injection. Tapi afkar, alhamdulillah tak demam pulak. Ni barulah nak demam. Pity him.



Tapiii. Lepas demam dah kebah ingat dah boleh lompat bintang. Tak jugak. Tiba tiba afkar naik rashes.  Mula mula kat dahi. Merebak ke bawah mata. Then pegi ke 1 badan. Orang orang tua cakap campak halus. Entahlah. 1st experience jadi tak tahu sangat. Aku tak bawak pegi jumpa doctor pun. Just bagi air kelapa muda. Tapi 2 sudu jerk. Alhamdulillah esoknya dah kurang. Hari ketiga dah bersih.

1 pendapat mereka! =):

faizul badri said...

Kalau anak demam, boleh cuba qaseh gold junior.
Sesuai untuk demam, semput dll..
http://www.muslimchoices.com/?p=qaseh_gold_junior

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...