Pages

Ads

Thursday, December 12, 2013

Hampir 8 bulan sudah.

Terpandang kat kalendar, esok bersamaan 13 december 2013 genap umur afkar 8bulan. Alhamdulillah. Syukur Ya Allah kau pinjamkan Ihtisyam Afkar kepada kami.

Sebagai ibu of coz kita akan selalu mengikuti perkembangan si comel kita kan? Kalau ada jerk perkembangan baru mulalah nak update kat facebook la instagram la blog la.

Selalunya aku nih jenis yang kalau afkar nak masuk bulan yang baru aku akan google apa perkembangan yang sepatutnya afkar capai. Yela nak tahu jugak normal ke tak kan. Rata rata yang aku baca perkembangan untuk bayi 8bulan nih afkar dah capai masa umur 6-7bulan. Cuma satu jerk yang sepatutmya dah berlaku tapi afkar belum lagi.


GIGI. Tapi gusi afkar dah keras. Ok takpe. Aku tak pernah risau. Bukanlah tak pernah risau tapi takdelah rasa tu adalah big issue coz aku tahu perkembangan setiap bayi tak sama. Walaupun afkar takde gigi tapi afkar lagi prefer makanan yang keras (bukanlah keras sangat pun). Contohnya afkar tak suka kalau kita bagi roti @ biskut yang dah cecah dengan air. Dia akan sedaya upaya untuk makan biskut yang keras tuh dengan gusi dia.


Antara perkembangan yang afkar dah capai :

● merangkak ~ afkar dah merangkak laju. The best part is kalau dia tengah merangkak then ayah afkar merangkak belakang dia sambil agah like "kejar afkar kejarrrr!" *sambil tepuk tepuk lantai* mulalah drama melayu berlaku. Afkar akan merangkak laju then toleh belakang pahtu sambung merangkak balik dan ulang benda yang sama. Mengada sangat. Hihi.

● duduk dengan stabil ~ now kalau nak makan kat kedai dah tak yah risau lagi. Masukkan je dalam baby chair. Senang. Tapi makan tak aman juga coz afkar akan capai semua yang ada atas meja.

● kenal orang yang selalu jumpa ~ yang nih especially mama dia lah kan. Ada 1day aritu masa balik keja nak amek afkar kat umah parent in law. Masa aku intai dia tengah kusyuk tengok tv. Aku bukak pintu and pandang jela. Dia toleh then senyum terus merangkak ke aku suh dukung. So suwittt. Sumpah tersentuh naluri keibuan.


4 pendapat mereka! =):

Anonymous said...

I'm really impressed together with your writing talents as smartly
as with the structure to your blog. Is that this a paid theme or did you
modify it yourself? Anyway stay up the excellent
high quality writing, it is rare to look a nice blog like this one these days..


Look at my blog post; inverter abb

Anonymous said...

In summary, there is no doubt about the usability of third party websites of
search tools offering easy Craigslist. The words you chose to convey your
message also have huge impact on the reader's minds.
The partially qualified ad offers a special benefit, such
as money or self- improvement.

Have a look at my blog post :: Classifieds South Africa

Anonymous said...

Hello, just wanted to mention, I loved this post.
It was funny. Keep on posting!

my blog post; %anchor_text%

Anonymous said...

e cig reviews, smokeless cigarettes, e cigarette reviews, smokeless cigarettes, smokeless cigarettes, electronic cigarette brands

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...