Pages

Ads

Thursday, March 31, 2011

kemaafan dendam yang terindah! :'(

hye. morning! arini terasa moody sket. on the way ke ofis, tibe tibe terasa macam menangis. tibe tibe kan. ermmm. lately nih murah betul air mata nak turun. tanpa meminta izin mengalir jerk macam air terjun. haish. air mata, kenapa membazir nih? kenapa mesti nak mengalir tanpa diundang? kenapa emosi sekarang cepat betul terganggu. adakah disebabkan sekarang bulan mengambang? oh no!

banyak betul benda berlaku disekeliling aku! banyak sangat! tapi aku tak suke. aku tak suke bile orang cuba nak blame aku tanpa bertanya, "aini kenapa kau buat macam nih?". "kenapa reaksi kau macam tuh?". orang tak pernah tanya aku macam tuh. tapi orang selalu cakap, "aini, kau yang salah!". "ye memang kau yang salah aini!". tapi orang tahu tak ati aku sakit bile aku terpaksa lalui semua tuh! orang tak pernah tahu. orang nampak jerk aku hepi. tapi orang tahu tak dalam ati aku ape yang aku rasa? oh no! orang tak pernah tahu sebab orang tak pernah tanya dan aku sendiri tak pernah express kan ape yang aku rasa. pity me! :'(

aini. ingat satu jerk. "ALLAH akan uji hambaNya mengikut kemampuan kita!". yes. i admit it. from that, sedikit sebanyak mengajar aku erti ketabahan. sila tabah wahai ainihussin.

“Dan apa jua musibah yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh apa yang kamu lakukan (daripada perbuatan-perbuatanmu yang salah dan berdosa), dan Allah memaafkan sebahagian besar (dari kesalahan-kesalahanmu).” (Surah al-Syura : 30).

“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (derajatnya), jika kamu orang-orang yang beriman.” (Surah al-‘imran : 139)


teringat dulu masa form4 member aku pernah tanya. "aini kau tahu tak maksud lagu 'kemaafan dendam yang terindah'?lagu aishah tuh!" deymm. aku tahu lagu tuh tapi aku tak pernah pulak nak hayati. sekadar tahu tajuk tapi tak tahu makna. but now! aku dah tahu apa makna lagu tersebut. so boleh tak aku nak aplikasikan tajuk lagu tersebut dalam kehidupan seharian aku? ok. "kemaafan dendam yang terindah!". aku nak mintak maaf kat sesiapa yang terasa ati dengan aku dan aku nak maafkan orang yang buat aku terasa ati. again. "kemaafan dendam yang terindah!"


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Saturday, March 26, 2011

BN Youth Job Fair 2011

hye. harini letih betul. dari pagi dah keluar rumah. sampailah ke petang baru tahu jalan pulang. hihi. ini semua gara gara BN Youth Job Fair 2011. ape tuh? eh, korang tahu tak pasal BN Youth Job Fair 2011? ahhaa. ini adalah pameran kerjaya yang dianjurkan oleh Barisan Nasional (BN). bila? dimana?


tarikh: 25 - 27 March 2011

tempat: Dewan Tun Razak 1, PWTC Kuala Lumpur

Masa: 10 pagi - 8 malam


esok adalah hari terakhir untuk BN Youth Job Fair 2011. kepada sesiapa yang berkesempatan untuk menerjah PWTC, anda perlulah melakukan langkah berikut:

1. daftarkan diri anda di www.bnyouthjobfair.com

2. anda perlulah mendapatkan bar code. *dapatkan di kaunter PWTC*


XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX


mujur aku terjah pagi pagi. masa aku nak gerak balik, berduyun duyun baru nak datang. ay0oo. tapi orang orang tua cakap, "pagi pagi murah rezeki". aminnn. hihi.


inilah bukti aku pergi BN Youth Job Fair 2011. padahal masa pergi aku bawak sefile resume. balik, hambek kau! bertambah sebeg NAZA mengandungi templates and flyers. banyaknyerrr! serabut hati pulak aku tengok! haha.

selain dari saja gatal gatal cari kerja, masa aku pergi pameran kerjaya nih boleh pulak aku jumpa member member lama. ayo0o. kawan sekolah. kawan matrik. kawan U. wahhh, rindu kat korang. dam macam ala ala small reunion. boleh? haha.

again. inilah bukti yang aku jumpa salah sorg member sekolah aku. sempat pulak posing kan? nama die illiani ahmad. hehe. ermmm. apa apa pun tak rugi kalau korg pergi sana. jangan lupe esok adalah hari terakhir tau! bye~

p/s: regret sebab tak cuba naseb uji bakat nak jadi wartawan macam wartawan untuk melodi. grrrr~ :'( *soalan: ada bakat ke? haha*


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Friday, March 25, 2011

Sudah ke-204? bangga..!! ;D

hye. hari ini merupakan Ulangtahun Polis Diraja Malaysia yang ke-204. Selamat hari Polis kepada abang abang dan kakak kakak polis. especially to my ehem ehem. eh silap. to my "ayah ehem ehem", En Abd Razak a.k.a pakcik Ajak. acece. kat sini berani la wish. wish depan depan tengok! mahu terkencing kot. muahaha.



Perutusan Ketua Polis Negara:


Saya dengan bangganya ingin memaklumkan bahawa Global Peace Index telah meletakkan Malaysia ditangga ke-22 daripada 149 negara yang paling selamat di dunia, berbanding dengan kedudukan ke-38 pada tahun 2008 dan ke-26 pada tahun 2009. Di peringkat Asia Pasifik pula negara kita berada di tempat ke 4 di belakang New Zealand, Japan dan Australia. Ini merupakan satu pencapaian yang memberangsangkan dan kita akan memastikan prestasi ini dapat dipertingkatkan pada masa akan datang.

Dalam konteks keyakinan masyarakat dan rasa takut menjadi mangsa jenayah, kajian yang dijalankan oleh Taylor Nelson Sofres (TNS) Research International Malaysia mendapati keyakinan masyarakat terhadap PDRM telah meningkat kepada 55.8% dalam tempoh suku terakhir tahun 2010 berbanding 42.2% bagi tempoh suku kedua tahun 2010. Sementara itu, dalam tempoh suku terakhir tahun 2010, rasa takut menjadi mangsa jenayah telah menurun kepada 52.8% berbanding 55.1% bagi tempoh suku kedua tahun 2010.

Pendekatan kita berinteraksi dengan masyarakat secara face to face dan amalan stop and talk dilihat sebagai satu kaedah yang sesuai untuk mendampingi rakyat bagi meraih kerjasama di dalam mendapatkan maklumat serta pencegahan jenayah. Pewujudan Facebook merupakan satu sumber yang boleh memberi ruang yang lebih bebas kepada orang ramai untuk berinteraksi dengan PDRM.

Source: http://galeripdrm.blogspot.com


Say NO to Corruption..!! =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Thursday, March 24, 2011

Congratulation to them! =)

Congratulation to the Universiti Sains Malaysia has managed to occupy first place in the top universities. errmm. if I'm not mistaken, for the last year, UPM had occupied in the first place. But unfortunately, for this year, they fell to fourth place.

how about Universiti Utara Malaysia. my luvly university. *winkwink*. UUM hanya berjaya di tempat ke-11. huhu. Agak agak bilalah UUM akan naik rank? to be the top 10. hihi.


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Monday, March 21, 2011

jodoh kite..???

hye. rindu pulak kat blog nih. lama dah tak update. hehe. alahai. takde point pulak nak update. tapi tibe tibe rasa nak share sumthing *ade point lah tuh! dodol btol ainihussin nih tau!* . errrmmm. tibe tibe aku teringat masa tyme blaja kat kedah dulu, member aku ade share knowledge yang aku pun tak tahu. pasal ape? pasal jodoh. wahhhh. excited kalau pasal hal umahtangga nih! haha. ustaz dia yang bagitahu katanya. so boleh gak ditimbang tara. cewah.


macam nih. aku tak sure betul ke tak tapi korang baca dulu ok. dulu member aku cerita :

kan nak merisik, tunang atau kawen si lelaki akan belikan cincin? kan kan kan? tapi kalau si lelaki nak tahu saiz cincin wanita kesayangan mereka tanpa bertanyakan saiz si wanita, macam mana caranya erk? ok macam nih. kalau korang nak tahu rahsia, saiz jari manis si wanita adalah bersamaan dengan jari kelingking si lelaki. yeke? boleh percaya ke? ok. tak suruh percaya. again. just nak share jerk tau! chop. tapi kalau tak sama macam mana? ermmm.ntahlah. boleh ke cakap takde jodoh? haish. jodoh pertemuan, ajal maut ditangan tuhan. jangan pandai2 nak tentukan jodoh! huhu.

tapi masa awal awal tahu pasal benda nih, aku ade cerita dekat mama. mama pun tergelak bile aku bagitahu. mama cakap mengarut! hehe. walaupun mama kata mengarut tapi aku pown testlah power. aku suruh papa sarung cincin yang mama pakai kat jari manis kat jari kelingking papa. eeh. muat pulak. adekah...???? stop. itu hanyalah kebetulan. kan. korang jangan percaya sangat ok! aku just nak share dengan korang ape yang member aku share.

mungkin ada yang dah tahu dan mungkin ada yang tak tahu lagik kan? yang tak tahu for sure excited gile nak test power jugak kan? lagi lagi si wanita. memang konfemlah. *sebab aku pun buat jugak nak tahu betul ke teori tuh!hehe* mau ada yang tak nak tunggu sampai wiken. esok jugak nak suruh si lelaki pakai cincin masing masing. betul tak? itu untuk yang belum kawen. hehe. yang dah kawen, sekarang jugak sesi paksa memaksa menyarung cincin. muahaha. apa apa pun diulangi ini hanyalah informasi yang tak seharusnya korang percaya.

sesungguhnya, kite hanya mampu merancang tapi ALLAH yang menentukan. kite hanya mampu berusaha. tapi kalau ALLAH dah cakap itu bukan jodoh kite, pasrahlah! tapi kalau itu jodoh kite, bersyukurlah! =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Friday, March 18, 2011

malam ini adalah kemuncaknya..!!

malam ini adalah kemuncak segala galanya setelah sepuluh minggu rajalawak 5 disiarkan. alahai. kejapnye dah nak abes. huhu. untuk N3 kali nih aku nak cite serba sedikit pasal finalists.

muka muka finalists rajalawak 5 malam nih!
dari kiri: kumpulan BALAS, Man, kumpulan R2.

all the best! =)


XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX


@ Kumpulan Balas

Kelebihan:
lawak yang diketengahkan adalah lawak lawak baru. banyak menggunakan isu semasa.

Kelemahan:
Banyak menggunakan lawak double meaning. kadang kadang bile keluar gaya "hey tom.." "hey jerry.." mula aku jadi tak faham lawak dorg!


@ Man

Kelebihan:
pandai menggunakan expresi muka. expert dalam meniru gaya orang lain. juga bijak menggunakan dialek negeri lain.

Kelemahan:
lawak yang diketengahkan mostly lawak lama. contoh pada minggu ke-9 lawak nenek cakap jangan pijak salur oksigen.


@ Kumpulan R2

Kelebihan:
juga lawak lawak baru yang diketengahkan. sangat konsistent setiap minggu.

Kelemahan:
bergantung kepada seorang sahaja.



XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX



tak sabar nak saksikan gelanggang akhir malam nih. kalau tak silap tema malam nih bebas dan musical comedy. ermmm. agak agak siapa yang boleh jadi juara erk? susah betul nak pilih sebab finalists semua hebat hebat belaka! tapi kalau kite judge ikot minggu minggu yang lepas, masa tajuk bebas yang paling best adalah man. kalau musical comedy pulak dipegang oleh kumpulan Balas. ala. yang isu jujai dengan pasha. hehe. ;D

jangan lupa saksikan gelanggang akhir rajalawak musim ke 5 pada jam 9.00 malam di astro prima. tapi siapa yang ada HD boleh saksikan di saluran 188. juga jangan lupa untuk menyaksikan karpet lawak pada jam 8.30 malam. selamat menonton! =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Jangan pernah berubah! :'(

wahhh. tajuk N3 boleh mengundang kontroversi nih! haha. ok. bukan ditujukan kepada sesiapa. sekadar tajuk N3 sahaja! mungkin peringatan untuk diri sendiri jugak! hehe. baru first time dengar lagu nih dekat suria fm pagi tadi. biasalah aku. memang suka tukar tukar channel. terus jatuh cinta. tapi rupenye lagu nih dah lama wujud. ketinggalan betul ainihussin nih tau! ahhhhh. pedulikan. janji aku suka lagu nih. lalala. *sambil bersiul siul*


Jangan Pernah Berubah by ST12

Biarkan waktu teruslah berputar
mencintai kamu penuh rasa bersabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas 'tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Reff:
Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilangkan sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilangkan sudah

ulang reff

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya

kenapa suke erk? ok. lirik memang takde kena mengena langsung! melody? mungkin. mendayu plus sedap didengar. lagi ape erk? ntah! yang penting memang bestlah dengar sambil melayan perasaan. hehe~ =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥


Thursday, March 17, 2011

makcik D..!!! =)

makan makan makan! asyik makan jerk. gemuk tak jugak. haish. cubalah sekali makan naik sekilo gram. dua kali makan dah dua kilogram. kan? tapi janganlah ari ari naik. masak nak kurus balik. kihkihkih. ermmm. sebut pasal makan nih nak cite sikit. Makcik D! apekah?kalau sebut "i'm luvin it!" tahu tak? hehe. haruslah Mc Donald. hihi.

kalau nak cite pasal makan kat makcik D nih memang banyak kali kot. kalau order pown banyak kali gak. tapi untuk breakfast? banyak kali ke?haha. malu nak cakap. ekceli baru dua kali. *malunye*. nampak sangat susah bangun pagi. haha. bukan susah bangun pagi. tapi kalau bangun pagi sekadar nak breakfast kat luar, memang tak lah!

tapi apa yang ada kat makcik D kalau pagi pagi erk? macam macam ada. big mac? oh no! kalau nak tunggu after 11p.m. boleh? hehe.

antara sajian yang ada:

sausage mcmuffin with egg

hotcakes with sausage


untuk picha di atas, jangan pikir lain yerk. itu adalah pancake yang sudah diletak butter with honey. yummmy. nak tahu sedap ke tak, mari terjah makcik D! yehaaaaa~ =)

and now, makcik D ada promotion for "family breakfast box". jimat!

untuk keterangan lanjut, sila lawati www.mcdonalds.com.my.


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

hasil kerja . . . . .


hasil kerja ketika bercuti di langkawi! ahakz.
.
.
.
.
.
.



~iluvudamnmuch~

.......... Mr.M.I.A.R ..........


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Monday, March 14, 2011

kawen lagi! yehaaaaa~

kawen? nak kawen! nak kawen! haha. gedix. biarlah! huhu. tapikan bulan nih bulan mengawan betul lah! dari awal bulan sampailah akhir bulan. banyak betul jemputan kawen. ayoy0o. pengantin kopak, yang datang pun kopak gak kan? lalala. arini dah start cuti sekolah. makin galak lah orang nak kawen. muahaha. bile dah pegi kenduri nih mule r ati melonjak lonjak nak nyanyi,

"Barakallahu lakuma wa baraka, Alaikumaa wa jama'a bainakuma fii khaiiir"


ade kena mengena tak lirik nih dengan orang yang pegi wedding? haha. sudah. berangan jerk! haish. tapi aku suke pegi wedding kawen buat masa sekarang. yela. bile dah pegi mesti dorg akan cakap, "ha. lepas nih kau lah kan aini?". kan kan kan? cewah2. suke suke. doa tuh! bukan senang orang nak doakan kite kan? lalala. woi woi. ape merepek nih? lempang nak? padiappa btol! ngehngeh~

gambar kat atas nih gambar kak meilia (member kat U) kawen. wahhh kak. akhirnya kan? yang tak kasik kite langkah bendul memang betul betul akak kawen dulu. kelakar jerk kan? haha. sorry kak meilia. tak dapat datang pulak. tapi side abg azri nanti kite terjah kedah ok! kite posing same same tau! tapi nanti jangan belagak pulak sebab kak meilia dah ade husband. haha. *membebel panjang panjang macamlah kak meilia baca kan? dodol jerk ainihussin nih tau!*

ape ape pun. kepada mereka yang akan melangsungkan perkahwinan, semoga berbahagia ke akhir hayat! semoga ape lagik erk? semoga segala galanyalah! kihkihkih. =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Saturday, March 12, 2011

macam kenal jerk?

hye. pagi nih ting tong pulak. tak tahu kenapa. nak kena lempang sekali baru ok kot! panggggggg. ok. i'm fine. hehe. tak de pape nak cite. cuma nak share sumthing. tapi untuk yang berkenaan jerk. yang tak berkenaan sile buat tak tahu yer! ekeke.

nak share sumthing nih. sile lihat picha di bawah:


anonymous
? dalam erti kata lain "tanpa nama". ermmm. macam kenal. tapi sape erk? alahai. kena teka teka ke? errmmm. susahlah macam nih kan? orait. masa untuk meneka. disebabkan komen nih untuk N3 yang aku pegi wedding member aku tuh aku dapat rasakan yang komen ini datangnya dari member aku yang dimaksudkan dalam N3 tersebut. member yang mana? sape yang komen jerk tahu sape die. kan? kan? kan?

kalau betullah komen itu datangnya dari insan yang aku maksudkan. aku harap.....

---> si dia bertemulah kami untuk memulihkan keadaan. kitorg takdelah buang member sampai benci teruz. ainihussin nak sangat kite semua macam dulu kala. macam last tyme kite hung out kat genting. semua ada.

---> kitorg tak kisah pun si dia nak berkasih dengan sape. tapi pandai pandailah bezakan kawan dengan chenta hati!

---> kitorg memang dah terbukak ati untuk memaafkan dan dimaafkan! =)

kalau betul lah anonymous itu adalah cik H, ainihussin harap cik H respon balik yerk. tak kisah nak respon kat mana mana. kat formspring pon boleh sebab before this cik H penah anta kata kata maaf kan? so silelah lakukan kembali. terima kasih! tapi kalau bukan Cik H, sile abaikan siapakah gerangan anonymous itu. =)

peringatan: sahabat susah senang memang susah nak cari. tapi kalau dah jumpa sila hargai!


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Friday, March 11, 2011

dimana dimana?

pernah dengar tak lagu dimana dimana by Shila+Jac+Ning. mesti pernah kan? ke tak pernah? ok never mind. aku suke lagu tuh. tak tahu kenapa. sebab gandingan mantap kot! boleh terima tak reason yang aku kasik? haha. memang tak boleh blah dol! haish. ape ape pun jom layan lagu nih!


Dimana Dimana by Shila, Jac & Ning

Dimana dimana, dimana ku harus mencari
Cinta yang sejati, yang mampu tuk sirami
Hati ini, hingga sejuk terasa
Batin ini, ho0oo wo0woo

Jangan jangan, jangan kau pergi
Jangan jangan, tinggalkan aku

Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu

Ahh Ahhh aaa

o0o 0oo, Kaulah penebus cintaku
o0o 0oo, Suria atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu, kamu, kamu, kamu
Hanyalah kamu di hatiku!

Kini ku temukan, tak perlu lagi ku mencari
Cinta yang sejati, yang mampu tuk sirami
Gejolak di dalam hati ini
Hingga sejuk terasa
Batin ini.. ho0o wo0oo

Jangan jangan, jangan kau pergi
Jangan jangan, tinggalkan aku

Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu

o0o 0oo, o0o 0oo, o0o 0oo

o0o 0oo, Kaulah penebus cintaku
o0o 0oo, Suria atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu, kamu, kamu, kamu
Hanyalah kamu di hatiku!

o0o 0oo, o0o 0oo, o0o 0oo o0o o0o
o0o 0oo, o0o 0oo, o0o 0oo 0o0 0o0
o0o 0oo, o0o 0oo, o0o 0oo 0o0 0o0

Tak pernah ku sangka
Sedalam ini rasaku padamu

o0o 0oo, Kaulah penebus cintaku
o0o 0oo, Suria atas duniaku

o0o 0oo, Kaulah penebus cintaku
o0o 0oo, Suria atas duniaku

Ku tak akan pernah bisa
Ku tak akan pernah bisa
Ku tak mau bila ku harus hidup tanpamu
Hanya ingin kamu, kamu, kamu, kamu
Hanyalah kamu di hatiku!

Ho0o w0oo
Hanyalah kamu di hatiku!

Komen untuk lagu ini:

1. Gabungan yang mantap! sangat suke.

2. Dalam video kat atas nih shila sangatlah lawa. kan?


--------E.N.D-------


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Wednesday, March 9, 2011

"Skim Rumah Pertamaku!" ;D

tibe tibe baru teringat nak update pasal isu semasa. mujur bos bukak cerita pasal nih. asalnya nak update pagi tadi. tapi mengantuk menghalang diri ini untuk mencari maklumat. bile dah bos bukak cerita, ape lagi. segar bugar lah cari maklumat. hehe. harini rata rata muka depan setiap akhbar menceritakan pasal perasmian "Skim Rumah Pertamaku (SRP)". teruja!


SRP telah diumumkan ketika perbentangan Belanjawan 2011 oleh kerajaan. Skim nih sedikit sebanyak membantu warga muda yang berpendapatan tidak lebih daripada RM 3,000 untuk memiliki aset sendiri. kewujudan skim ini sejajar dengan hasrat kerajaan untuk meningkatkan pemilikan rumah di kalangan rakyat Malaysia.



XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX



Kriteria kelayakan SRP:

1. mestilah Warganegara Malaysia.

2. Belian rumah pertama.

3. Individu yang berumur tidak melebihi 35 tahun.

4. Pendapatan yang dimiliki tidak melebihi RM 3,000 sebulan.

5. Telah disahkan jawatan dalam pekerjaan yang sama tidak kurang daripada 6 bulan.



XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX



cara untuk memohon pembiayaan SRP:

Permohon hendaklah membuat permohonan dimana mana cawangan bank yang terlibat.


untuk maklumat lanjut, sile lawati website: www.srp.com.my


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

kawen! kawen! kawen!

previous N3 aku cite pasal jalan jalan cari hadiah untuk pengantin kan? kali ni aku nak cite pasal hari kejadian iaitu hari kami menuju ke kenduri kawen. ok. bangun memang dah lambat r kan. nak dijadikan cerita, kebetulan semuanya tutttttt. memang terlajak r kan? tak senonoh punye anak dara! pahtu nak tunggu mandi, iron baju lagi. ish. ish. ish. lepas siap siap tuh, nak balut hadiah lagi. mana tak lambat. dah lambat boleh lagi posing kan? haish!

ex luvly rumet merangkap bffs. [green: gee, grey: eryn]. merekalah sahabat susah senang bersama ketika di KMPk. ekceli ade lagi sorg. tapi....... :'(

sangat bersungguh gee membalut hadiah. dibantu oleh jai. adakah ikhlas dari hati? ok. tak nak cite semuanya. kang terbungkar segala rahsia antara kami. biarlah menjadi sejarah pahit. kan gee? maaf!

kami dalam perjalanan menuju ke dewan. alamak! aku sedondon dengan jai. tapi kami tiada kaitan. bukan suratan tapi kebetulan. cewahhh.

selamat pengantin baru dari kami. semoga berbahagia ke akhir hayat! hamboi ommar. awalnye kawen. eh, awal ke? tak kot. kire ngam ngam ho la kan? ok. lepas nih turn sape pulak erk? ermmmm. sebelum tuh nak cite. masa kat matrik, kami ber8. 4 lelaki, 4 perempuan. tapi dalam gambar kat atas, ahli yang ada hanya 5 orang jerk. lagi sorg dah tak nak join kitorg. :'( lagi sorg outstation katanya. lagi sorang salah tertengok tarikh. *deym!*

sebelum balik, sempat lagi posing. kan!

gambar dibawah setelah pulang menghantar gee ke rumah kazen dia. tinggallah kami bertiga meneruskan perjalanan untuk menghantar eryn ke Terminal Bersepadu Bandar Tasik Selatan untuk pulang ke jb.

shhh. walaupun bertiga tapi kami tetap posing sakan! =)

aku suke gambar nih! mungkin sebab kami nampak comel. *winkwink* atau sebab kami nampak sehati sejiwa dalam gambar nih.

p/s:balik dari anta eryn ade sesuatu yang berlaku. thanx Mr.M.I.A.R~ =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Monday, March 7, 2011

sumpah rindu korang! =0

kepenatan! sumpah penat gile. sampai terbabas pagi tadi. gara gara lupe nak set jam! choyyy. padiappa punya aini! haha. semua gara gara berjimba jimba. jumpa ex rumet yang hampir 2tahun tak jumpe. korang! rindu tahap gaban. next time kite plan lain pulak yerk. tak puas bergosip. tak puas tido sekatil dengan korg kelmarin. semuanya tak puaslah. so nak jadi puas kena tatap gambar korg. cewahhh~

eryn suke sabotaj! benci.benci.benci! haha,

so sweet, bff! sempat lagi betulkan tudung i. lebiu lah! hehe~

ok. finally. berjaya melompatkan diri! tahniah incik steward. lalala.

kau yang besar sangat ke aku yang kecik sangat jai? kau yang besar sangat kan? muahaha~


hadiah untuk si pengantin! tahniah dari kami. =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Friday, March 4, 2011

Eeee. cicak apa tuh? gelinye....

eeee. cicak apa tuh? gelinya!


dah tengok gambar kat atas nih? ok. sape tahu apekah? hah? tahu? tak tahu? ok takpe. ekceli aku pun tak tahu sebenarnya. tapi lepas pukul4p.m semalam aku dah tahu binatang apekah. hehe. malu jerk. nampak sangat aku nih tak baca surat khabar! tak tengok berita! haha. kesah?

citenye mula macam nih. semalam tibe tibe Mr.M.I.A.R bagitahu, "ayah baru tangkap cicak tokek!". eh? apekah? yang aku tahu cicak kubing jerk. yela. dulu mama selalu cakap abang aku kurus macam cicak kubing! opsss. alamak. terlepas sudah. muahaha. to Bean Moreno. "ampunkan saya penunggu gua!" haha. ermmm. tapi cicak tokek tuh tak penah dengar pulak. sumpah tak tahu. dengan rasa excitednye walaupun tengah bizi buat keja aku pun memulakan penyiasatan.

cicak tokek juga dikenali sebagai cicak gecko. hamboi. bukan main banyak pulak nama die kan? artis ke? lalala. kulit cicak tokek nih lain sikit daripada cicak biasa. ada bintik bintik. tak silap warna merah. macam gambar kat atas tuh. kadang ada warna lain jugak kot. konon konon dipanggil polca dot! cewahhh. ermmm. rupanya spesis cicak nih penawar kepada penyakit HIV. no wonder lah cicak nih boleh mencecah puluhan ribu. peehhhh. masyukkk!! tapi hengat senang ke nak jumpa? susah wo0oo.

cicak tokek nih jugak boleh dikenali sebagai cicak pok'ke. pok'ke? macam penah dengar jerk. tapi kat mana erk? ok. baru terhengat. jap ea aku tunjukkan.


laaa. si leman ke yang penah cite pasal pok'ke masa Rajalawak 5, tajuk: Musical comedy. patutlah aku tak paham dia sebut pok'ke. memang sesuailah dengan tagline dia, "aku pun tak pahamlah!". wakaka.


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...