Pages

Ads

Monday, March 21, 2011

jodoh kite..???

hye. rindu pulak kat blog nih. lama dah tak update. hehe. alahai. takde point pulak nak update. tapi tibe tibe rasa nak share sumthing *ade point lah tuh! dodol btol ainihussin nih tau!* . errrmmm. tibe tibe aku teringat masa tyme blaja kat kedah dulu, member aku ade share knowledge yang aku pun tak tahu. pasal ape? pasal jodoh. wahhhh. excited kalau pasal hal umahtangga nih! haha. ustaz dia yang bagitahu katanya. so boleh gak ditimbang tara. cewah.


macam nih. aku tak sure betul ke tak tapi korang baca dulu ok. dulu member aku cerita :

kan nak merisik, tunang atau kawen si lelaki akan belikan cincin? kan kan kan? tapi kalau si lelaki nak tahu saiz cincin wanita kesayangan mereka tanpa bertanyakan saiz si wanita, macam mana caranya erk? ok macam nih. kalau korang nak tahu rahsia, saiz jari manis si wanita adalah bersamaan dengan jari kelingking si lelaki. yeke? boleh percaya ke? ok. tak suruh percaya. again. just nak share jerk tau! chop. tapi kalau tak sama macam mana? ermmm.ntahlah. boleh ke cakap takde jodoh? haish. jodoh pertemuan, ajal maut ditangan tuhan. jangan pandai2 nak tentukan jodoh! huhu.

tapi masa awal awal tahu pasal benda nih, aku ade cerita dekat mama. mama pun tergelak bile aku bagitahu. mama cakap mengarut! hehe. walaupun mama kata mengarut tapi aku pown testlah power. aku suruh papa sarung cincin yang mama pakai kat jari manis kat jari kelingking papa. eeh. muat pulak. adekah...???? stop. itu hanyalah kebetulan. kan. korang jangan percaya sangat ok! aku just nak share dengan korang ape yang member aku share.

mungkin ada yang dah tahu dan mungkin ada yang tak tahu lagik kan? yang tak tahu for sure excited gile nak test power jugak kan? lagi lagi si wanita. memang konfemlah. *sebab aku pun buat jugak nak tahu betul ke teori tuh!hehe* mau ada yang tak nak tunggu sampai wiken. esok jugak nak suruh si lelaki pakai cincin masing masing. betul tak? itu untuk yang belum kawen. hehe. yang dah kawen, sekarang jugak sesi paksa memaksa menyarung cincin. muahaha. apa apa pun diulangi ini hanyalah informasi yang tak seharusnya korang percaya.

sesungguhnya, kite hanya mampu merancang tapi ALLAH yang menentukan. kite hanya mampu berusaha. tapi kalau ALLAH dah cakap itu bukan jodoh kite, pasrahlah! tapi kalau itu jodoh kite, bersyukurlah! =)


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

8 pendapat mereka! =):

zidEL zhafiz said...

unikla sehaall..!! i loooiiiikkeee

ainihussin said...

haha. kau mesti bergegas cuba kan? lalala~

alawiah raji said...

hahaha...ahad ni aku nak suruh dia pakai cincin aku lah...sambil dlm hati aku bdoa agar tak muat leh aku cari yg lain kih3 oppsss..

aien comel said...

jari kelingking b.pis kecik sgt...confirm x muat jari manis k.aien yg besar ni...hehehe...

ainihussin said...

alawiah:

haha. mcm tuh pulak yerk? kelakar lah kau! =)

ainihussin said...

kak aien:

xmuat? haaa.. haha. xmuat xpe. xde pape mkne pun! kihkihkih~

LaVenDeR said...

taip pasal cincin jumpa blog ni. nice blog!jemput ke blog akak ye :)

Biskut Cokelat said...

haha..hbis klau jari manis sama saiz apakah itu huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...