Pages

Ads

Wednesday, December 28, 2011

sahabatsaya ! ;D



sahabatsayasampaibilabila



diulangi



mereka



adalah



sahabatsayasampaibilabila



sahabatsusahsenangbersama !



insyaALLAH




aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Saturday, December 10, 2011

ilham dari diri sendiri



ilham :
AHHA - 10/12/11


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Monday, December 5, 2011

LRT Hunt

hye uolls. kabare? acece. poyos kau jah ! haha. nak mengimbau minggu lepas. kalau minggu lepas disaat saat begini aku tengah memerah otak memikirkan apa treasurer yang aku patut beli untuk LRT hunt. pehhh. botak kepala uolls dok pikir tapi tak dapat jawapan jugak. haish.



03/12/11 - sport club ofis aku menganjurkan LRT Hunt. macam macam hal yang terjadi. tapi syok wo0oo.

ni namanya rasuah. patutla tak menang. haha. ekceli masa nih tengah agihkan dwet untuk beli tiket putra @ monorail beserta no untuk lucky draw. malangnya no30 tak lucky pulak ! takde rezekiiiii. :'(



sebelum memulakan perjalanan, kita posing dulu ! hehe. mak mak orang bukan main bergaya lagik. hambek kau. bunga matahari segedebak tepi kepala. menyerlah kau jah ! hambeeekkk.





yang nih setan terbakar. sementara menunggu setiap ketua diberi tugasan, sempat pulak setan nih terbakar. ekeke. maaf abang kamarul. gurau gurau manja jerk. lalala.





cewah cewah cewah. kupu kupu. eeh. rama rama tengah berlari lah ! kenapa tak terbang erk? kihkihkih. bukan main lagi kak syasya (yang belakang sekali) berlari. inilah assisstant manager yang sporting. sanggup turun padang juin anak buah. bukan senang kot.





masing masing semangat nak berjuang nih. tibe tibe yang kawan baek pun jadi musuh. podahhh. bajet semua boleh menang. hellooo. hadiah untuk tempat pertama, kedua dan ketiga yerk. tapi masa bercerita masing masing bajet, "kalau dapat rm400 nak buat apa erk?". acece. semua tak nak kalah tau. bajet semua dapat 1st prize. pigi daaaaa. haha.






nih permulaan LRT hunt kitorg. dapat kertas beserta 10 soalan. bukan maen lagi soalan. yang paling aku hengat "what is the final score for World Cup 2010?". mau tak hengat. tibe tibe capai telepon terus tepon papa. tapiiiii. the last question is : do not do anything. submit to Captain Jack !". wat the tutttttt !




memang terbaek kan menguji minda. eh bukan menguji minda tuh. menguji kesabaran dan kelancangan mulut aku jerk kan. haish. gerammm mak nok. malas nak pikir. proceed to next activity.




MISSION 1

ni namanya bajet cun masa nak minum float. muka nak goda juri untuk menang. kau ada? haha.



nih lagi cara kan? siap tertonggang tonggeng lagi tau. unfortunately, kalah jugak kan? sebabbbb. bukan float yang organizer carik tapi waffle with ice-cream. deyyymmmm !





MISSION 2


tu diaaa. dongak jangan tak dongak. haha. ni la keja kitorg seharian. mendongak. sebab kena mencari jawapan in the sky katanya. hengat senang? soalan memang mencabar r kan? think out of box. ehhh. nak think out of box kau buat sendiri lah ! ngehngeh.




MISSION 3


nampak tak? bukan main lagik group nih menyanyi. kuch kuch hotta hai lagi kau. biar ke laut janji terhibur. eh chop. terhibur ke? ermmm. terhibur lah kot. huhu.




"kau memang sporting dik!". satu satunya pengunjung BB yang sanggup mendengar kami meSUMBANGkan lagu. naseb kau lah dik kena tadah telinga. yang penting co-operation. ;D





masa makan. masing masing kusyuk jerk.




group nih menang the best headgear. mak mak orang semua nih. tapi still janguk tau ! macam anak dara lagi uolls. kelassss kau jah ! hehe.





ahhh. ape kelas menang the best headgear. meh tengok sapa yang tempat pertama, kedua dan ketiga. meh tengok meh ! ekeke.





dari kiri : kak ina, kak nab, kak liza, zack. nih la juara LRT Hunt. ape erk nama group nih? aku pun tak hengat. untungla menang RM400. patutlah muka berkerut kerut masa mendongak dongak. berbaloi lah kalau teleng pun kan? haha.



dari kiri : anthony, indran, gobalan, chew. nih pulak tempat ke-2. ala. menang RM300 jerk. xheran pun. haha.



lastly, tempat ketiga jatuh kepada...............................tadaaaaa..........




kumpulan...."super mak dara kau jah !". haha. kelas tau nama. hihi. cer zoom in kat kepala kitorang jap. nampak ape? dah tak ada headgear pun. sebab kitorg bajet tak menang. merajuk terus cabut headgear sambil buat muka toye. sekali organizer announced, "i like dis group name". cewah cewah. bangga sekejap.

alhamdulillah rezeki kitorang dapat RM200. *winkwink*


penat tapi berbaloi. apa apa pun terima kasih kepada organizer sebab anda semua berjaya melaksanakan aktiviti ini dengan jayanya. thank you very much ! mmmuuuaaahhh3x. ekeke.



p/s : lagi beberapa hari nak tamat 2011. sekejapnya masa berlalu.


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Thursday, December 1, 2011

ombak rindu tau !

hye uolls. how are you? cewah. cakap omputih nih ! haha. haaaa. arini adalah 01/12/2011. dah masuk bulan december tau ! lagi 30ari nak masuk tahun 2012. pehhh. terasa sangat sekejap perjalanan hidup nih tau. serius. kejap sangat rasanya. tak pasal pasal tahun depan dah tambah lagi setahun umur aku ! haish. *sambil mengelap peluh di dahi*



bercerita pasal 01/12/2011, arini bermulanya tayangan ombak rindu di pawagam kan? alahai. tak sabanya nak tengok. sumpah semangat gila ! macam manalah gaya aaron aziz sebagai hariz.






sebelum aku serbu mana mana pawagam, aku adalah buat sikit revision. cewah. revision kau jah ! dah macam nak amek SPM nih. hihi. mulalah geledah susunan novel novel kat rak dalam bilik tuh. haaaa. bile dah jumpe, amekaw ! berabuk kau jah ! fuhhh fuhhh. *sambil tiup habuk*






nampak tak gambaran novel aku di atas. sampai terkoyak koyak kau jah ! hamboi. nih menunjukkan sangat kusyuk membaca. dan yang pasti telah dibaca berulang ulang kali. *nampak sangat takde keja kan?*



apa apa pun memang aku sangat keterujaan untuk menyaksikan kehebatan filem ini. dah ajak Mr.M.I.A.R tengok sekali. tapi tak tahulah dia nak ke tak. belum bagi kata putus lagik. kalau Mr.M.I.A.R tak nak teman, ada sapa sapa nak teman aku tak? kalau ada silalah angkat kaki ! hihi.



ermmm. kebanyakkan review yang aku baca di blog blog rata rata menyatakan yang filem ini penuh dengan emosi. yang pasti ramai mengalirkan air mata. alamak. yeke? ni yang nebes nih. kang pegi ngan Mr.M.I.A.R malu jerk menangis depan beliau. *walaupun dah banyak kali tapi tetap malu jugak. ekeke*



hopefully filem ombak rindu kali ni tak menghampakan peminat novel kat Malaysia nih yerk ! sangat frust kalau dah teruja tapi menghampakan. huhu. apa apa pun selamat menonton untuk yang akan menonton. dan kepada yang dah menonton silalah berkongsi segala pendapat mengenai filem ini. terima kasih ! ;D




p/s:tahniah kepada ustazah firuz yang memenangi ustazah pilihan 2011. ainihussin memang admire kat ustazah firuz. lembut jerk.


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Monday, November 21, 2011

badai semalam uolls.



nampak tak poster kat atas tuh? haaa. badai semalam. tepuk tepuk ! standing ovation. superb ! haaaa. ini adalah kali pertama aku tengok teater. kali pertama yerk. huhu. malu? eh. memang tak lah. kalau takde pertama, takdelah kali kedua kan? huhu.



semalam (20/11/2011 - tarikh cantik tuh !) adalah hari terakhir pementasan teater badai semalam di Istana Budaya. dan aku antara insan bertuah sebab dapat menjadi salah seorang penonton untuk hari terakhir. ditemani oleh Mr.M.I.A.R.


malas nak cakap banyak lah ! meh tengok picha meh. cekidaut !




abg aaron ajis uolls. taf tuhhhhhh ! jeles tak? hehe. berlakon sebagai karim. pandai jugak abang aaron ajis nih berlakon jadi kelakar. banyak gak scene dia yang asyik nak tergelak jerk. haha.





erra fazira dan datin paduka umie aida. lakonan erra memang mantop ! menjadi mazni sebagai anak pembantu rumah yang menumpang di rumah bekas tuannya. umie aida lak sebagai Puan Rohana (ibu kepada karim). belagak sangat tau ! mencik i. muahaha.





tuh tuh ! makcik pakai spek tuh. masa berlakon macam nak tumbuk tumbuk jerk muka dia sebab gile berkesan emelda berlakon jadi makcik kepoh bawak mulot ke hulu ke hilir. menjadi jah oi ! haha. tapi tapi. masa last part yang dorang kenalkan artis artis semua, bila sebot nama emelda semua dah jerit jerit. lepas tuuuuuuuuuuuuuu. tibe tibe ada sum1 datang bawak munge dan peluk cium emelda. bile mamat tuh pusing baru aku perasan rupanya adlin aman ramli. wahhh. so suwwiiiiiiiittttttttt ! sumpah jeles. kbai.



fizz fairuz tak kurang jugak lakonan beliau sebagai zaki. tyme dia menari tersangatlah comel. terasa nak menari sekali jerk. mujur ada member kat sebelah. kena jaga tatasusila. ahakz.





jasmin hamid. comel mekap dia. sesuai r dengan watak dia sebagai perempuan keberet. yang bertudung tuh pulak ziela jalil. berlakon sebagai mak mazni (erra fazira). masa dia mara mara mazni sebab dia hengat mazni mengandung, aku rasa nak jerit jerk dari atas nak bagitahu, "makcik ! mazni tak mengandung lah !". haha. mujur aku masih waras lagik. cakap dalam hati jela. kihkihkih.



maaf. nak bocor rahsia sikit. gambar kat atas nih semuanya ofismate aku yang punya. haha. dorang sanggup tunggu sampai 1a.m sebab nak bergambar dengan artis katanya. aku? memang tak la nak menunggu kan? baek balik dan tido. janji aku dapat tengok. apa ada hal ! *kantoi*



p/s: tahniah harimau malaya sebab dapat emas untuk bola sepak ! i lebiu lah !


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Saturday, November 5, 2011

sangat buhsan ! :'(

hye uolls. sehat? cane preparation untuk sambutan hari raya haji? ada baek kah? ekeke. hopefully semuanya akan berjalan dengan lancar. yang pulang ke kampung, semoga selamat sampai dan kembali.



ermmm. semalam tengok tak anugerah skrin 2011. aku dapat tengok sekejap jerk. sebab.....buhsah ! dan sebab aku pun balik kampung jugak ! ekeke~



tak perlulah aku nak ulas siapa yang menang dan siapa yang kalah. semua tekaan meleset. deymmm !


tapi cuma nak cerita sedikit sebanyak mengenai perjalanan event tersebut. huhu.



antara ulasan yang ainihussin nak buat :




gandingan mantop antara lan typewriter dan black mentor ! mabeles ! gud job ! kebabooom !




agak agak masuk tak dorang nih? aku rasa tak masuk langsung. maybe gandingan "first & last" dorang. serius suram. kbye !






ady putra : "pestyme pakai ipad ni". kamon lah tv3. tak semua pandai pakai. tak pasal pasal event jadi kelam kabut. pakai jela kad yang berlekat tuh ! jimat lagi. kan? biarlah oldskol pun. mungkin belum masa lagi nak pakai ipad.

*malu jugak artis tak pandai pakai ipad. anak kawan aku umo 3 tahun pun expert gile ! huhu*

lagi satu. presenter ade 3, mic ade 2. serabut lah !





tak paham scene nih. motif sangat bile membabitkan bodyguard neelofa. motif ape erk? serius tak paham ! maaf lawak tak jadik.




najwa latif pakai baju tido? motif? helloooo. kata anugerah paling berprestij. bukan anugerah juara lagu kan. ayoyo!






apa beza jacklyn victor dengan alyah & shila amzah? beliau lebih sopan daripada mereka.
terima kasih !






itu sahaja komen yang dapat aku buat. my opinion is SANGAT BUHSAN ! bye.




p/s : selamat hari raya aidiladha.

aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Wednesday, November 2, 2011

nak pakai jugakkkk !

hye uolls. meh tengok gambar meh !




haaa. amekaw ! *tengah layan amekaw kat tb !* besar betul gambar mulut mak jemah ! nak tunjuk pakai braces lah tuh ! eleh. tak jeles pun. *tipu jerk !*. ok. aku memang jeles dengan orang yang pakai braces. sebabnya aku pun nak pakai jugakkkkkkkk !



ok memang aku nak pakai sangat. sebabnya satu jerk. sebab dulu misha omar pakai. haha.




cantik kan misha pakai braces. aku nak pakai sebab misha pakai. dapat? sangat gedik kan? tapi itulah tujuan utama aku nak pakai. bukan sebab aku berhadapan dengan masalah gigi. tak ade langsung ! tak caya? meh tengok meh.



saje nak letak gambar mase konbo sebab sekarang kan musim orang nek pentas. jeles sebab dulu tak dapat nak bergambar sakan. :'(



itu jerk nak gtau ! babai.

aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Friday, October 28, 2011

25 things random giveaway by Penmerah.com


hye uolls. selamat menempuh hujung minggu. cewahhh. bajet sungguh ainihussin nih tau. kihkihkih.



ketepi semua. ainihussin nak lalu jap. hihi. nak bagitahu yang aku telah ditag oleh mommy aisy untuk menyertai giveaway by Penmerah.com. lama jugak rasanya aku tak join giveaway nih. give up pun ye jugak. sebab tak penah menang lagik. *frust*



tapi tak pe. untuk kali nih aku saja nak mencuba nasib. kot kot tersangkut. diulangi kot kot ok ! *another reason join giveaway nih, sebab takde idea nak update blog. ekeke!*



sila lihat banner di bawah. more detail, please click the picture.






25 things random giveaway by Penmerah.com




25 things for random giveaway? ok. quite a lot and quite interesting ! anyone? kihkihkih.


of coz one of the "syarat", kena tag orang bagi memeriahkan keadaan. siapakah insan yang terpilih?

dilla fadhilla

shima sensei

yana shaiful

alawiah

syazwana jamal

fadhilla samsudin

*bajet tag ramai ramai boleh menang. gile bajet*


kepada insan insan terpilih, gud luck ! kepada diri sendiri, gud luck jugak ! kepada yang sudi membaca, nak try? moh le kite~



*cuba jangan tak cuba !*



p/s: AHHA stands for Aini Haslina Hussin Abdullah.

aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Wednesday, October 26, 2011

sinetron........10 storyline yang wajib ada.

hye uolls. tadi masa melayan perasaan kat mukabuku tibe tibe aku tertarik dengan status kazen aku. tak tahu lah memang idea dia atau die pun curik jugak dari status orang lain. ekeke. yang penting aku pun nak share lah kat incik blog aku nih sebab aku dah lama tak update dan idea pulak lately nih asyik kekeringan jerk kan? so layankan jelaaaaa.



10 storyline or scene BODOH yang WAJIB ada pada setiap sinetron hendon.

  1. baru tahu yang anak orang kaya tuh sebenarnya anak orang miskin (tertukar katannya).
  2. masuk hospital, keluar hospital.
  3. menangis setiap masa.
  4. anak orang kaya yang jatuh cinta dengan anak orang miskin.
  5. hampir dilanggar tapi sempat diselamatkan.
  6. kamera zoom, slow motion, mata terbeliak...kamera fokus sebijik-sebijik dekat pelakon.
  7. dua beradik satu jahat dan satu lagi baik plus lurus bendul.
  8. jatuh cinta dekat si dia dan rupanya mereka adalah adik beradik.
  9. lari rumah pastu ujan turun (bodoh saje menangis dalam ujan).
  10. bila orang jahat buat jahat tak kantoi tapi kalau orang baik buat jahat dan dan kantoi.


bersetujukah anda dengan statement di atas? aku? haruslah SETUJU !!!

yang aku tak boleh bla bile tengok dengan makcik makcik aku. padahal dorang dah tahu kebanyakan sinetron hendon nih banyak yang tak logik. mengencing terang terangan. tapi melayan bukan main lagik ! macam dah takde cite melayu tau. ahakz.


apa apa pun korang ade otak boleh nilai sendiri jalan cite sama ada menarik atau tidak. yang penting sokonglah cite melayu ! wakaka~ ;D



p/s:esok dah keja balik. tak syoknyaaaaaaaaaaaaaa !


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Tuesday, September 27, 2011

mati punnnnnnnnn ! :D


"mati pun bapak dia !"




hye uolls. tibe tibe nak kuar ayat macam tuh bila tengok cite soffiya tadi. at last mati jugak kan. geram aku ! memang aku mengharapkan bapak dia dah mati since 1st episode lagi. sebab selagi tak mati selagi tuh aku rasa nak mencarut jerk bile tengok. boleh? haha.




u know y? aku rasa selagi pakcik tuh tak mati, pakcik tuh asek buat tahek jerk. dan semakin lama aku tengok cite tuh semakin aku naek menyampah dengan pakcik tuh even itu adalah sebuah cerita. means pakcik tuh berjaya membawa watak beliau dengan sebaik mungkin yang menyebabkan aku menyampah gile lah ! kan?



ala...tak de gambar bapak dia pulak !



hopefully selepas kematian bapak yaya nih, cite soffiya menjadi semakin menarik. tapi the problem is dah la gambar tak cantik sangat. pelakon pulak berlakon macam nak tak nak kan? "eh u. payment ciput ke?" kamon lah ! semangat sikit. tak kan cite slow kau pun kena berlakon slow gak. adessss. *ditujukan kepada doktor noraini dan adiknya ilyas*. kang gua boikot kang ! *penggunaan gua menandakan mara betul ! *



ape ape pun selamat menonton cite soffiya nih. setiap ari isnin hingga khamis pukul tujuh hingga lapan malam. selamat menonton ! :D


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Saturday, September 24, 2011

sembilan tahun sudah !

24th september 2002 - 24th september 2011






we have been friends for 9 years !



*equal 108 months

*equal 3240 days*

*equal 77760 hours*

*equal 4665600 minutes*

*equal 279936000 seconds*




i L.O.V.E u my dear !


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

family matter !

hye uolls. lamanya aku rasa tak sentuh blog nih. pehhh. bersarang rasanya. cewah. bajet blogger hebat ! ekeke. ok. ainihussin sangat sebok. sangat yerk. diulangi. tersangat sebok ! maaf. eh chop. rindu ke? ok. tahu korang malu nak mengaku kan? takpe. mak tak kesah nok ! lalala~



alasan aku takde masa nak hapdet blog nih? aku sebok menguruskan hal hal berkaitan perkahwinan kakak aku. aku diibaratkan tulang belakang jugaklah. sampai demam demam uolls. ke alasan tak nak buat keja sebenarnya? ahhh. aku buat keja sampai demam demam. dah demam kena MC lak tau ! sape nak jawab tuh? akak jugak ! haish.



ekceli aku nak upload pichas dalam mukabuku. tapi since layout mukabuku macam tahek, tawar ati terus. at least orang yang tak add aku kat FB boleh layan pichas kat blog kan? ok jom layan sebab aku malas nak membebel panjang pun. takde modal. ahakz~



A.K.A.D N.I.K.A.H




dengan sekali lafaz ainihafizahussin selamat menjadi wifey kepada ahmadimranramli.

*yang aku tak paham kenapa gambar kat atas nih makcik makcik aku yang kat belakang pun over excited ! termasuk mama aku. haish.*


my siblings plus sis-in-law

*lat, tak payah nak simpuh sangat lah !*


bersama ahli keluarga baru dan lama. huhu. ;D



dua keluarga menjadi satu !



sesi menggedik !





B.E.R.S.A.N.D.I.N.G


pengantin bersama bouncer ! kau ada??? haha.

*yang baju biru tuh nak kawen beberapa tahun lagi. untunglaaaaa*



pasangan pengantin di meja santapan !



pengantin bermadu kasih ! wah gitu.



kembar tak seiras? acah jerk. ramai yang tersalah antara mama aku dengan makcik aku.



tetamu yang hadir. rakan blogger, alawiah bersama rakan rakan dan anak rakan.

*thanx nok datang jauh jauh. (jauh ke putrajaya tuh?) pestyme jumpa nih ! tapi macam dah kenal lama kan? ekeke.*

p/s: tolong peluk cium untuk syamil yerk !



sesi bergambar bersama keluarga besar. ini tak sampai separuh ok !


last but not least,

inilah pengapit. untung jadi pengapit nih. dapat dwet tol. tapi kena ikot adat johor lah !

*untunglaaa kau dik. dapat rm100. untunglaaaaa !*


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Friday, August 26, 2011

maaf zahir batin yerk semua ! =)



Hye uolls. Macam mana puasa di penghujung ramadhan kali ini? Mesti masing masing dah excited nak sambut syawal kan? Bagi aku, agak sedih jugaklah. Bukan sedih nak sambut raya. Tapi agak sedih dengan pencapaian ibadah diri sendiri di bulan ramadhan. Aku rasa ramadhan kali ni agak kurang ibadah sunat yang dilakukan. Mudah mudahan aku diberi kesempatan untuk bertemu ramadhan yang akan datang supaya dapat “upgrade” lagi amal ibadah. Semoga kalian jugak begitu. Aminnn.



Pasti raya yang bakal menjelang ini, ramai antara kita yang akan pulang ke kampung halaman tak kira jauh atau dekat. Wahhh. Meriah gitu bila dapat berkumpul beramai ramai bersama sanak saudara. Aku pun akan pulang ke kampong di batu pahat, johor pada malam raya. Untuk yang pulang ke kampung, pandu berhati hati yerk ! ingatlah bahawa kemeriahan sebenar hari raya adalah apabila kita dapat bersama sama keluarga menyambut hari yang mulia ini.



Btw,I would like to take this opportunity to wish you all a very happy, prosperous, great meaningful Hari Raya Aidilfitri. Have a wonderful celebration!



Last but not least,


“Jika kesilapan semalam belum terampun, MAAFKANLAH !

Jika kesilapan hari ini melukakan hati, AMPUNKANLAH !

Jika kesilapan esok mendatang janganlah dibawa ke akhirat !”


Adat jauh kata mengata,

Adat dekat puji memuji,

Andai ada tersilap kata,

Maaf dipinta sepuluh jari.


p/s: isnin nih aku still keja. tapi halfday jerk. sedih. :'( *simpan cuti nak hliday*


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...