Pages

Ads

Thursday, June 10, 2010

boyfriend vs friends????which one???

betul ke boyfriend more important than friend???
for me,both are important..
tapi kalau dipaksa untuk membuat pilihan,kena pilih ikot situation r..
sometimes kite kena pilih kawan berbanding boyfriend..
tapi kadang2 boyfriend lagi penting daripada kawan..

for example:

1st situation:
member ak (H) yang ak kenal mase dekat kmpk..actually she's my roommate's best friend..selalu datang bilik kitorg..sebab tu buleh kenal..kalu tak,tak kenal kot..huhu..kitorg sangatlah rapat..sangat3..tapi..disebabkan seorang lelaki (Y),die buleh lupekan persahabatan yang dah lama terjalin..disebabkan seorang lelaki yang bergelar special boyfriend,die leh marah best friend die sendiri..buleh percaya boyfriend die 200%..ayo0oo..how come haaa???yang paling ak sadissss bile 1day thru facebook,ak ade tagged die and member yang lain nak tanye bile leh hangout same2..ape yang H buat???die buleh remove her name..benda tuh ok lagik..yang ak panas sangat die leh bagi ak mesej "f**k u" and remove me as her friend..and now dont know die dah tutup account tuh ke tak because i cant trace it..damn!!!ak rase semua tuh keja mamat tak gune tuh..geramnyerrrr..!!!

for me:
benda nih tak patut berlaku..mamat tuh kitorg sama2 kenal mase jadi fasilitator kat kmpk..mamat tuh junior kitorg..mase tuh group kitorg kena handle persembahan untuk penutup orientasi..mamat tuh kena wat persembahan..the problem is H kenal kitorg dulu daripada Y..and that guy tak patut halang persahabatan kitorg..kitorg tak penah nak halang dorang nak berkawan..it's up to her..janji tak lupe kitorg..tapi3..macam ni lak jadinyer..padahal bukan before nih kitorg tak penah hangout sekali..de mamat tuh lagik..sewel agaknye mamat tuh..haaiissshhh~~!!

tapi 2nd situation nih nak menunjukkan kawan tersangatlah penting dalam hidop ak..

2nd situation:
ak kenal member ak (A) nih mase kat UUM..kalau budak2 u ak yang kenal kitorg,bace blog ak haruslah dorang tahu siapakah gerangannyer..ak kenal member ak nih since sem 1 lagik..actually die bilik sebelah ak mase orientasi..after a week,kitorg kena pindah blok..nak dijadikan cerita, bilik die depan bilik ak..then semua kelas ak same dengan die except math..untill sem7 same gak class..sampai penahlah budak2 lelaki gelar kitorg "l*****n" sebab kemane2 kitorg berdua jerk..tapi sekarang tak lagik..sebab ak terase hati dengan die..sangat2 terasa..mase last day kat u,die balik dulu sebab parents die tak dapat nak ambil..die kena balik naik train..tapi..die buleh mesej ak jerk before die balik..mesej die : "cik,ak balik dulu tau..kalu ade salah silap ak minx maaf. minx halal makan minum tau"..

for me:
senangnyer wey..apelah salahnyer jumpa sekejap..tak mati pun..memang die kena kejar mase..tapi tak buleh ke jumpe even seminit..tak pown day before die balik jumpe ak kejap..tersangatlah murah die menilai persahabatn kami..3tahun setengah perkenalan bersamaan 1sen(mesej)..


6 pendapat mereka! =):

Anonymous said...

ish2...tersangatlah sedih baca citer ko ni dikk oii...

AHHAindahouse said...

haha..biar r dok..nk bg kesedaran kt ko..g update blog ko tuh..shuhhhh3!!!

Anonymous said...

eleh...tak heran...

zhaf!z z!dEL said...

yg penting...
ainie+zidel = bespren dunia akhirat..aminn~~~~

Anonymous said...

nak wat cane...maybe dia ada reason wat camtu kot...

Anonymous said...

nok...kawan ko kat matrik nana hafizah tu ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...