Pages

Ads

Wednesday, June 30, 2010

gelagat budak sekolah..



..cerita untuk hari ini..

open day dekat sekolah..ak cuma datang untuk pantau murid..tak perlu mengajar..cewah..patutnya ak masuk class 1M..tapi sebab muridnya tak ramai, ak kena tolong cikgu dekat class 1D..(nak dijadikan cerita,guru kelas 1D tuh cikgu ak mase primary school)..

masa dorg tengah tunggu parents masing2, dorg kena buat kerja lain..mewarna..ak pulak yang suka..lama tak mewarna nih..hehe..at the end, tinggal 2orang murid jerk lagik..syaaban and anis..syaaban cakap, "cikgu,mak saya datang pukul 11..nanti kesian anis tinggal sorg2"..tapi3..abang anis datang dulu daripada mak die..haha..ak pun saja main2 kan syaaban.."kalau macam tuh cikgu balik dululah..syaaban tinggal sorg2 yerk..cikgu penatla tunggu syaaban"..buleh pulak syaaban cakap,"ala cikgu..cikgu tunggula saya sekejap..mak saya cakap die datang pukul11"..padahal masa tuh pukol10.25..kesian budah tuh..ak pun saja nak mengacah.."tadi bukan syaaban cakap tak suka ke cikgu dalam class nih??cikgu suruh syaaban mewarna tapi syaaban tak nak kan???"..dengan muke seposennye die jawab,"mane ade saya cakap macam tu..saya suke cikgula"..haha..yela tuh syaaban..macam2..

before anis balik kitorg ber3 jerk dalam class tuh..ak pun ajak dorg pegi makan..tapi demand pulak..nak beli buku dulu..tapi duit dekat tangan de seringgit jerk..nak buku lak yang RM4.50..hamboi..
nasibla korg dapat cikgu yang baik..cewahhh~~


3 pendapat mereka! =):

♥cutebabygirl♥ said...

terharu oo student suke kite..
smoga jd guru yg baik.. :)

AHHAindahouse said...

hehe..sgt2 terharu..!!
insyaALLAH ♥cutebabygirl♥..
tq2~~

AHHAindahouse said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...