Pages

Ads

Sunday, July 25, 2010

2nd award from aj after "inspiration award"..TQ~~

semalam dah takde ape buat dekat umah, ak hanya membuat blogwalking..dari satu blog ke satu blog..best2..tibe2 terjenguk dekat ruangan aj..seronok tengok blog aj..banyak sangat dapat award..ak pun tergatal2 r tanya bile masa ak ak ditag oleh aj lagik..and now..dah dapat..hehe~~

**************************************

sebelum tu ada syarat kat award ni:-

&&Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi &&
&&Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau )&&

1. Catatan Tanpa Tinta
2.Jacowlive
3. Shiyda
4. Aj
5. Aini

&& Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

Posisi 5 : jumlah backlink = 5
Posisi 4 : jumlah backlink = 25
Posisi 3 : jumlah backlink = 125
Posisi 2 : jumlah backlink = 625
Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .

[Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat]

tag 5 orang:


8 pendapat mereka! =):

alawiah raji said...

tq...tp skrg sy bz dgn kelas so lambat sikit la nak wat enty kat blog saya hehehh...apa2 pun tq tau...suka siot

AJ said...

thanks aini wat entry suke aj hehe aj pn bnyk kne postpone n3 sb nk wat award tuk rakan2 hehe i love my fren :)

ainihussin said...

alawiah:
ur welkam..its ok dear..take ur tyme..

ainihussin said...

aj:
ur welkam aj and thanx 2 u coz xlupe nk kasik award dkat aini..next tyme dpt lagik x???ahakz~~ =)

iDe said...

maceh aini! ;) nanti2 kasik lagi taw..hahhaa..;D

Amyna said...

aini.. myna nak amik award. tapi myna x da link 1) Catatan Tanpa Tinta, 2) Jacowlive, dan 3) syida.. yang dapat link just AJ & aini sahaja.

pls check semula ya..kita kan nak backlink backlink..hehehe!!!

Amyna said...

aini.. dah setel. hehehhe.
terima kasey ya kongsikan award nih dengan myna.. yuhuuu!!

Sisiantee said...

aini...kalo akak nak jugak mcm ne??? kihkih :P...xberapa nak paham lol..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...