Pages

Ads

Thursday, July 22, 2010

masak??pandai ke??

wahhh..persoalan yang agak sukar untuk ak menjawab..errmmm..jap ea..nak pikir dulu..hehe..

jawapannya:takla pandai sangat..tapi bolehla..cuma yang ak langsung tak pandai masak and tak nak belajar langsung bagaimana untuk memasak kari...memang tak nak!!sebabnya ak memang tak suke kariiiiiii..so ak tak nak belajar langsung..

tapi ak cuma belajar masak benda2 simple..macam asam pedas&masak lemak ikan siakap&sambal tumis ayam/ikan/sotong&sayuran (harus2..) & dll..haha..tapi2..masa awal2 belajar masak,ak masakla untuk orang2 di umah makan..


lepas2 tuh ak tanya "cik abg" ak ape yang di suke makan..die cakap die sangat suke sambal tumis udang..dan benda tuh r yang ak belajar & pernah gak kasik die rasa..tak tahu r sedap ke tak..tak suruh komen lak..hehe..tapi kalau tak sedap haruslaa die "no comment"..!!sebab......bak kata mama ak..belum kawen..dah kawin nanti tahu r..berbakul2 kena hentam..haha..tapi ak rasa "cik abg" ak tak..dengan perwatakan die yang seorang yang sangat pendiam, takdela banyak songeh sangat..kan ***???ngeh3~~


1 pendapat mereka! =):

Liyka said...

waaaahhh.. kari sangat2 best la ,, tapi lyka tak suke msk kari sgt. leceh nk tggu, hahahah. klu sambal2 tu boleh dah cket2... kompem sdap smbal udang anda kan kan, heheheh:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...