Pages

Ads

Thursday, February 24, 2011

nak request! boleh?

mama selalu pesan:


"kena pandai masak! belajar tinggi tinggi pown nanti ke dapur jugak akhirnya"


"yeke?" persoalan yang sering bermain diminda. ok. bukan aku tak reti masak cuma malas jerk. kalau ikotkan rajin, 10 lauk terhidang setiap kali makan. *tapi tak tahu sedap ke tak* cuma malas yang selalu menjadi penghalang. cuba tak wujud perkataan malas dalam kamus dewan bahasa dan pustaka, konfem konfem akulah orang pertama yang selalu jengah dapur. ekeke.



XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX



1. boleh tak nak request bibik? *macam boleh jerk. huhu!

2. boleh tak nak masak masakan yang sama jerk setiap hari? so tak perlulah belajar masak banyak benda. lalala~

3. boleh tak nak suruh si suami yang masak? *sebab kebanyakan jiran aku, si suami yang melakukan kerja kerja rumah seperti sapu sampah, jemur baju. dan mungkin masak termasuk sekali.


4. boleh tak nak buang semua sijil sijil yang ada dekat rumah sebab nak masak tak perlukan supporting documents. heeee~ =)

p/s:agak agak mama baling tak periuk belanga lepas baca N3 nih? muahaha~


aku yang membebel:

♥ainihussin♥

10 pendapat mereka! =):

mykhalis said...

mana blh camnie..kene la rajin skit

alawiah raji said...

hahahaah....aritu kwn aku dtg umah...pas dia balik dia msg aku...'sy tgk dapur umah awk bersih je...awk masak tak??' kui3...mean sejauh mana tingginya ilmu kita lelaki nak kita jugak bini dia masak...lalalalaal

Yana Mus said...

Dunia dah makin moden.. Mind set people pon da brubah.. Teserah kat masing2.. Kalau mampu, bibik pon boleh, hihi.. Lgpon, pandai msk pon org kate untok lepas mkn diri sndri dh cukop... Bukan nk bukak catering.. Kalau nk bukak, tunggu master ye! hihi..

zidEL zhafiz said...

cik nor x baling piuk aih..die just cakap..kite bakorr..!!! =P

ainihussin said...

mykhalis:

ala.xleh kew? br nk mls! hehe~

ainihussin said...

alawiah:

haha. mmg terbaek kwn kau tuh! kena setepek kan? ape kau rase? oren?

ainihussin said...

yana mus:

kan? setakat tekak sendiri, mkn bnde sme pown xpe. kihkihkih~

ainihussin said...

zidel:

haha. pelawok. pelawok!

Yana Mus said...

Tau Xper! Cm YM, Xsk sgt yg bersantan. So, ari2, ikan/aym msk merah or kicap or asam pedas or bakar or gorg jer, kui3.. ;-P Tp tu pon dh TERBAIK!! Kan3???

ainihussin said...

Yana Mus:

betul3! setujuuuuuu sgt. hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...